Shutdown, Turnaround & Outage Management

STO op basis van SAP-technologie

Shutdown, Turnaround & Outage Management

State-of-the-art IT ondersteuning voor Shutdowns, Turnaround en Outage (STO) Management

Ofschoon in veel bedrijven waarin Shutdowns, Turnarounds of Outages (STO) onderdeel van het dagelijkse leven zijn de dagelijkse onderhoudsprocessen worden ondersteund door een CMMS blijkt dat CMMS (SAP, Maximo, Infor, IFS en (vele) andere) ter ondersteuning van STO Management maar een bescheiden rol te spelen.
Allerlei ander IT-tools – al dan niet met zo’n CMMS geïntegreerd – blijken dan nodig om een Shutdown, Turnaround of Outage binnen tijd en budget te realiseren.
Het gros van de bedrijven waar Shutdowns, Turnarounds of Outages een grote invloed hebben op de directe en indirecte onderhoudskosten hebben als CMMS gekozen voor SAP Enterprise Asset Management (EAM). Die keuze voor SAP is niet alleen gebaseerd op de rijke onderhoudsfunctionaliteit maar is meestal ook gemotiveerd door de integratie van SAP EAM met alle andere producten uit SAP’s portfolio. Dat leidt er bij die bedrijven automatisch toe dat bij STO Management de ondersteuning veel verder gaat dan het CMMS deel (EAM). Project Management, inkoop, cost control, portfolio management zijn slechts voorbeelden van STO gerelateerde processen die SAP ook kan ondersteunen.
Desalniettemin blijken er slechts weinig SAP klanten STO Management 100% met SAP te ondersteunen; en als ze dat al doen blijkt dat alleen maar mogelijk met min of meer grote klant specifieke aanpassingen in de SAP software.
In de afgelopen jaren is SAP meer en meer geconfronteerd met de klantvraag om Shutdowns, Turnarounds en Outages als een end-to-end proces binnen SAP af te kunnen handelen; die klanten zijn ervan overtuigd dat zo’n ene geïntegreerde end-to-end oplossing een significante kostenbesparing oplevert. Die kostenbesparing is niet alleen het gevolg van de lagere kosten voor het IT landschap ten behoeve van STO Management, die klanten zijn er ook van overtuigd dat hierdoor betere mogelijkheden ontstaan om Turnarounds sneller, goedkoper en veiliger te kunnen realiseren.

Download hier het complete artikel (PDF)

SAP Consultancy | Shutdown, Turnaround & Outage Management | Newitera