SAP Consultancy

De ervaring van onze medewerkers ligt grotendeels op het gebied van SAP en deze ervaring is opgedaan tijdens intensieve consultancytrajecten bij grote, nationaal en internationaal opererende organisaties.

User experience

Tot voor kort was één van de meest gehoorde klachten van SAP gebruikers de beperkte gebruikersvriendelijkheid van de software. Ondanks diverse pogingen van SAP om dit te verbeteren, slaagde men er niet in om het niveau te bereiken dat andere software leveranciers inmiddels wel hadden bereikt. Ook door het toenemend gebruik van apps op telefoon en tablets is dit inmiddels de standaard user interface geworden voor software in het algemeen.

SAP heeft hierop ingespeeld door de toepassing van de nieuwe User Experience strategie, waarbij alle nieuwe functionaliteit en een groot deel van de bestaande functionaliteit via Fiori applicaties beschikbaar wordt gesteld. Door de techniek waarmee de Fiori applicaties zijn gemaakt (SAPUI5), kunnen deze applicaties zowel op desktops, tablets als telefoons worden gebruikt.

Voor het ontwikkelen en/of het aanpassen van dit soort applicaties is zowel kennis nodig van SAPUI5, Gateway als Abap. Omdat onze consultants al een aantal jaren betrokken zijn geweest bij meerdere trajecten op dit gebied beschikken zij inmiddels over enorme ervaring op dit gebied.

Het ontwikkelen van SAPUI5 applicaties kan op twee manieren: Lokaal (Eclipse, lokale WebIDE) of door gebruik te maken van de WebIDE (Cloud). Dit betekent voor de meeste klanten wel investeren in kennis van nieuwe technologie. Ook security is een aandachtspunt binnen een bedrijf als er via een cloud omgeving wordt ontwikkeld.

Voor klanten die deze investering liever (nog) niet willen doen, is er ook een andere oplossing: de Neptune Application Designer. Dit is een SAP gecertificeerde add-on voor SAP Netweaver van Neptune Software, waarmee zonder verdere investeringen in hardware en opleiding mobiele applicaties kunnen worden ontwikkeld. Newitera is de partner van Neptune in Nederland en wij komen u graag uitleggen wat de voordelen van deze oplossing zijn.

SAP Consultancy | User experience | Newitera