Selecteer een pagina

Omdat eenvoud de ultieme vorm van perfectie is.

Wat doe je als je merkt dat je vertrouwde (SAP-) proces niet optimaal meer functioneert? En waardoor komt dat? Door alle aanpassingen die er in de loop van de jaren op zijn gemaakt? Loopt het beheer van dat proces meer en meer in de papieren? Of zie je het moment al komen waarop je huidige ECC-systeem niet meer wordt ondersteund? Ga eens na of je nu de meest effectieve en efficiënte werkwijzen hebt in je bedrijfsprocessen.

Stel je eens voor hoeveel tijd en geld je zou kunnen besparen door je je operatie kunt stroomlijnen. Bijvoorbeeld door slimme en slanke applicaties te gaan gebruiken, die ook nog eens compatibel zijn met je SAP-systeem.

Nu en straks

De meeste bedrijven die SAP als hun ERP-systeem gebruiken, hebben in de loop van vele jaren talloze wijzigingen in hun systeem gemaakt om SAP zo goed mogelijk te laten aansluiten op hun eigen processen. Het onderhouden van een dergelijke implementatie wordt steeds moeilijker. Daarnaast wordt het steeds lastiger om snel in te springen op veranderingen in de markt, omdat iedere wijziging vereist dat er regressietesten plaatsvinden. Dit om zeker te zijn dat de bestaande functionaliteit nog blijft werken.

De einddatum van de maintenance contracten van de huidige ECC-systemen is weliswaar weer iets opgeschoven, maar er komt een dag dat deze systemen niet meer worden ondersteund. Dan zal er een migratie naar S4HANA moeten plaatsvinden. SAP predikt al vanaf de introductie van S4HANA het credo “keep the core clean”, oftewel: gebruik het SAP-systeem zoveel mogelijk zoals het standaard wordt uitgeleverd. En zorg ervoor dat de aanpassingen die nodig zijn om processen voor een specifieke organisatie zo goed mogelijk te laten verlopen, gebeuren in een applicatie laag buiten SAP. Hiermee kunnen toekomstige upgrades van de SAP-software veel sneller worden uitgevoerd.

How low can you code?

Om snel applicaties te kunnen ontwikkelen zijn er al jarenlang zogenaamde low-code platformen op de markt, die zich inmiddels hebben ontwikkeld tot volwaardige ontwikkel- en runtime omgevingen. Omdat deze platformen zo goed, snel en eenvoudig werken, is het de verwachting dat in de toekomst steeds meer toepassingen met behulp van dit soort platformen zullen worden ontwikkeld.

Onderzoeks- en adviesorgaan Gartner verwacht zelfs dat: “Tegen 2024 zal de ontwikkeling van low-codetoepassingen verantwoordelijk zijn voor meer dan 65% van de activiteiten op het gebied van de ontwikkeling van toepassingen.”

Wat kan een low-code platform?
Een low-code platform biedt niet alleen de mogelijkheid om razendsnel een applicatie te ontwikkelen (tenminste een factor 10 sneller dan traditionele ontwikkeltechnieken), maar zo’n applicatie kan vervolgens ook nog worden gebruikt op ieder device dat een browser heeft. Voor Android en IOS devices kan er zelf een native app worden gegenereerd.

Dit maakt een low-code platform bij uitstek ook geschikt om een functionaliteit die nu in het SAP-systeem is ingebouwd, te verplaatsen naar een applicatielaag daarbuiten. Deze laag wisselt vervolgens gegevens naadloos uit met de onderliggende SAP-systemen.

Migratie

Een migratie naar S4HANA is sowieso al een uitdagende klus, en hoe meer maatwerk in het huidige systeem is verwerkt, des te complexer die klus wordt. Het is daarom zeker het overwegen waard om nu al te starten met het verplaatsen van maatwerk naar een dergelijke applicatielaag. Niet alleen kan je organisatie dan zelf ervaring opdoen met een low-code platform en de grote voordelen die dat heeft ervaren, maar tevens de migratie inspanning naar S4HANA aanzienlijk verminderen.

Hoe kan newITera je helpen?
Toegevoegde waarde creëren. Daarbij helpt newITera bedrijven al heel lang. In de eerste jaren vooral door het leveren van consultants met een hoog kennisniveau op het gebied van een groot deel van de SAP-portfolio. In de loop van tijd zijn hier talloze expertises bij gekomen die zich meer en meer richten op het ecosysteem van SAP.

In de afgelopen jaren heeft newITera ook op het gebied van low-code toepassingen een sterke expertise opgebouwd op de twee leidende platformen: OutSystems en Mendix. Voor diverse klanten zijn er applicaties ontwikkeld met en zonder SAP-integratie. Met name op het gebied van EAM, een van de speerpunten van newITera, zijn er mooie applicaties ontwikkeld waarmee gebruikers met apps op hun telefoon, tablet of via een webapplicatie op hun laptop, eenvoudig transacties kunnen uitvoeren in hun SAP-systeem.

Tegen welke uitdagingen loopt jouw organisatie aan? Vertel het ons. Wij bieden een vrijblijvend luisterend oor en gaan dan graag samen met je kijken op welke manier newITera je kan helpen.

Low Code & newITera, how low can IT go!