TEDDO TALKS:


PRICE RECOMMENDATION ENGINE

“Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat bedrijven die een dynamische prijsstrategie hanteren, hun EBIT met gemiddeld 1 à 2 procent zagen stijgen”

Een price recommendation engine is een AI-gedreven proces, in staat om te bepalen welke prijs klanten bereid zijn te betalen onder verschillende omstandigheden, waarbij ook de marge geoptimaliseerd wordt met betrekking tot acquisitiekosten en beschikbare capaciteit van de productie / logistiek / opslag. 

We zien gevallen waarin moeite wordt gedaan om voorstellen/prijzen van concurrenten te verzamelen om zo de huidige marktprijs te kunnen inschatten. 

Maar hoe betrouwbaar zijn deze voorgestelde prijzen en wat zegt het? Zegt het meer over wat de concurrent bereid is te bieden onder verschillende omstandigheden, of over wat klanten bereid zijn te betalen?

En hoe zit het met de prijselasticiteit? Past een lineaire benadering bij de dynamiek van prijs en vraag in de werkelijkheid?

Met alles bij elkaar, hoe ga je om met de marge? Waar ligt de optimale marge? Bij een verhoogd prijsniveau? Is er een manier waarop gemakkelijk kan worden bepaald of een prijs onder bepaalde omstandigheden het optimale niveau weerspiegelt? En hoe ga je om met productie / opslag / logistieke capaciteit? Is dit van invloed op de prijsdynamiek? En wat als er een reservecapaciteit 

Het hele artikel lezen ?

[email-download download_id=”3433″ contact_form_id=”3429″]