Omdat niemand alles zelf kan.
Eén ding staat vast. Alles is aan verandering onderhevig. Altijd en overal. Dat geldt voor iedere organisatie. Zeker die organisaties die zich begeven in de transitie naar of binnen de digitale wereld van nu.
De helpende hand
Organisaties moeten snel op veranderingen kunnen inspelen om hun succes te kunnen continueren en verder uit te bouwen. Bij grote veranderingen en complexe vraagstukken lukt het niet altijd dit intern op te lossen. Dan is het goed te zoeken naar een ontbrekende kennis of expertise van buitenaf. newITera is door het inzetten van onze ervaren en gedreven consultants jouw ideale partner.
Om organisaties goed te kunnen adviseren en te begeleiden in verandertrajecten is – naast hoogstaande kennis van bedrijfsprocessen – kennis van IT onontbeerlijk. newITera heeft beide in huis. Mede daarom kiezen steeds meer organisaties voor newITera Management Consultancy.
Blik naar voren door te leren van het verleden
Is er dan geen constante factor in dit verhaal? Jazeker wel, onze drive om organisaties vooruit te helpen, jouw succes voort te zetten en verder uit te bouwen. Door uitdagingen te inventariseren, te doorgronden, aan te pakken en op te lossen, verbetert de dynamiek binnen jouw organisatie. Hoe we dat doen? Onze mensen zijn zeer ervaren, gedreven, soms een tikkeltje eigenwijs, maar altijd oplossings- en resultaatgericht.
Low Code
Omdat eenvoud de ultieme vorm van perfectie is.
Wat doe je als je merkt dat je vertrouwde (SAP-) proces niet optimaal meer functioneert? En waardoor komt dat? Door alle aanpassingen die er in de loop van de jaren op zijn gemaakt? Loopt het beheer van dat proces meer en meer in de papieren? Of zie je het moment al komen waarop je huidige ECC-systeem niet meer wordt ondersteund? Ga eens na of je nu de meest effectieve en efficiënte werkwijzen hebt in je bedrijfsprocessen.
Stel je eens voor hoeveel tijd en geld je zou kunnen besparen door je je operatie kunt stroomlijnen. Bijvoorbeeld door slimme en slanke applicaties te gaan gebruiken, die ook nog eens compatibel zijn met je SAP-systeem.
Nu en straks
De meeste bedrijven die SAP als hun ERP-systeem gebruiken, hebben in de loop van vele jaren talloze wijzigingen in hun systeem gemaakt om SAP zo goed mogelijk te laten aansluiten op hun eigen processen. Het onderhouden van een dergelijke implementatie wordt steeds moeilijker. Daarnaast wordt het steeds lastiger om snel in te springen op veranderingen in de markt, omdat iedere wijziging vereist dat er regressietesten plaatsvinden. Dit om zeker te zijn dat de bestaande functionaliteit nog blijft werken.
De einddatum van de maintenance contracten van de huidige ECC-systemen is weliswaar weer iets opgeschoven, maar er komt een dag dat deze systemen niet meer worden ondersteund. Dan zal er een migratie naar S4HANA moeten plaatsvinden. SAP predikt al vanaf de introductie van S4HANA het credo “keep the core clean”, oftewel: gebruik het SAP-systeem zoveel mogelijk zoals het standaard wordt uitgeleverd. En zorg ervoor dat de aanpassingen die nodig zijn om processen voor een specifieke organisatie zo goed mogelijk te laten verlopen, gebeuren in een applicatie laag buiten SAP. Hiermee kunnen toekomstige upgrades van de SAP-software veel sneller worden uitgevoerd.
How low can you code?
Om snel applicaties te kunnen ontwikkelen zijn er al jarenlang zogenaamde low-code platformen op de markt, die zich inmiddels hebben ontwikkeld tot volwaardige ontwikkel- en runtime omgevingen. Omdat deze platformen zo goed, snel en eenvoudig werken, is het de verwachting dat in de toekomst steeds meer toepassingen met behulp van dit soort platformen zullen worden ontwikkeld.
Onderzoeks- en adviesorgaan Gartner verwacht zelfs dat: “Tegen 2024 zal de ontwikkeling van low-codetoepassingen verantwoordelijk zijn voor meer dan 65% van de activiteiten op het gebied van de ontwikkeling van toepassingen.”
Wat kan een low-code platform?
Een low-code platform biedt niet alleen de mogelijkheid om razendsnel een applicatie te ontwikkelen (tenminste een factor 10 sneller dan traditionele ontwikkeltechnieken), maar zo’n applicatie kan vervolgens ook nog worden gebruikt op ieder device dat een browser heeft. Voor Android en IOS devices kan er zelf een native app worden gegenereerd.
Dit maakt een low-code platform bij uitstek ook geschikt om een functionaliteit die nu in het SAP-systeem is ingebouwd, te verplaatsen naar een applicatielaag daarbuiten. Deze laag wisselt vervolgens gegevens naadloos uit met de onderliggende SAP-systemen.
Migratie
Een migratie naar S4HANA is sowieso al een uitdagende klus, en hoe meer maatwerk in het huidige systeem is verwerkt, des te complexer die klus wordt. Het is daarom zeker het overwegen waard om nu al te starten met het verplaatsen van maatwerk naar een dergelijke applicatielaag. Niet alleen kan je organisatie dan zelf ervaring opdoen met een low-code platform en de grote voordelen die dat heeft ervaren, maar tevens de migratie inspanning naar S4HANA aanzienlijk verminderen.
Hoe kan newITera je helpen?
Toegevoegde waarde creëren. Daarbij helpt newITera bedrijven al heel lang. In de eerste jaren vooral door het leveren van consultants met een hoog kennisniveau op het gebied van een groot deel van de SAP-portfolio. In de loop van tijd zijn hier talloze expertises bij gekomen die zich meer en meer richten op het ecosysteem van SAP.
In de afgelopen jaren heeft newITera ook op het gebied van low-code toepassingen een sterke expertise opgebouwd op de twee leidende platformen: OutSystems en Mendix. Voor diverse klanten zijn er applicaties ontwikkeld met en zonder SAP-integratie. Met name op het gebied van EAM, een van de speerpunten van newITera, zijn er mooie applicaties ontwikkeld waarmee gebruikers met apps op hun telefoon, tablet of via een webapplicatie op hun laptop, eenvoudig transacties kunnen uitvoeren in hun SAP-systeem.
Tegen welke uitdagingen loopt jouw organisatie aan? Vertel het ons. Wij bieden een vrijblijvend luisterend oor en gaan dan graag samen met je kijken op welke manier newITera je kan helpen.
Low Code & newITera, how low can IT go!


Maatwerk & S/4HANA
We’re gonna party like it’s 2025 2030
Als je overweegt te migreren van SAP ECC naar S/4HANA, laat ons dan eerst je maatwerk analyseren. Welk maatwerk heb je in huis? Welke functies ondersteunt het maatwerk? Voldoet het nog aan al je eisen en wensen?
Bij een HANA migratie gaat het dus vooral om het stellen van de juiste vragen
Gebruik je al je maatwerk überhaupt nog? Stel je andere eisen aan je maatwerk dan voorheen? Dit is het moment hier eens goed over na te denken en je goed te laten informeren. Welke functionaliteiten heeft S/4HANA allemaal? Welke delen van je maatwerk ga je migreren? Voor welke delen heb je aanvullend maatwerk nodig?
Allemaal vragen. Weten we. Daar blijft het echter niet bij. Op basis van jouw antwoorden en onze analyse, creëren onze SAP-developers de beste oplossingen. Hierdoor worden je kritische processen efficiënt ingericht met de juiste functionaliteiten. Je presteert dan optimaal met een nauwkeurig ingericht systeem.
Fasten your seatbelts
Doe je stoelriemen vast. Je SAP-reis begint nu. newITera helpt je je bestaande SAP ECC maatwerk 100 % S/4HANA-proof te maken en te optimaliseren. Zodat je maatwerk, gebouwd rond de (unieke) processen van jouw organisatie optimaal presteert. En zodat gebruikers hun taken goed – en vaak zelfs beter – kunnen blijven uitvoeren, terwijl ze gebruik maken van de vooruitstrevende SAP S/4HANA technologie.
Aanpak
Onze SAP Development consultants zijn je rij-instructeur, je coach en je SAP-geweten ineen. Met een projectmatige roadmap nemen ze je bij de hand en gidsen ze je door je SAP maatwerk. Na hun analyse en inventarisatie, kunnen zij al het maatwerk valideren en zien of deze geschikt is voor een migratie naar S/4HANA. Ze stellen ook meteen een actielijst met aandachtspunten op als je inderdaad je bestaande maatwerk wil migreren. Denk hierbij aan het gebruik van tabellen die in S/4HANA niet meer bestaan, verkeerd getypeerde variabelen, het vergeten van de Order By in een select statement en meer. Veel meer.
Met deze methode heb je straks je SAP maatwerk objecten/portfolio tijdig en volledig beoordeeld en gerationaliseerd. Tevens heb je je migratiestrategie en bijbehorende roadmap helemaal helder.
Mobile Apps
Jouw wereld in een handpalm.
Mobiele applicaties zijn vandaag de belangrijkste enablers voor bedrijven en zijn niet meer weg te denken uit het IT-landschap.
In het huidige tijdperk verwachten gebruikers binnen en buiten je organisatie over mobiele apps te kunnen beschikken die én goed presteren én eenvoudig te gebruiken zijn. Op die manier hebben zij altijd en overal de beschikking over de benodigde data en functionaliteit. Een mobiele applicatie moet een gelikte User Interface hebben en snel reageren. newITera ontwikkelt de meest uiteenlopende apps voor haar klanten. Of zij nu werkzaam zijn in de schildersbranche, zakelijke dienstverlening, detachering of in de dierenvoederbranche.
“74 % van alle gebruikers verwacht dat de applicatie gebruiksvriendelijk is en weigert langer dan 5 seconden te wachten tot deze opstart.” (Bron: Akamai)
Doe meer met minder
Bewn je op zoek naar manieren die je helpen te focussen op het optimaliseren van de werking, snelheid en tolerantie van mobiele apps? Heb je een goed beeld van de verschillende optimalisatietechnieken die de prestaties van je volledige mobiele stack verbeteren? Met een zeer korte time-to-market en tegen lagere kosten?
Om meer met minder te kunnen doen, moeten applicatieontwikkelaars meer weten dan alleen het coderen van de applicatie. Het is nodig een dieper begrip te hebben van het ecosysteem dat efficiënt optimaliseert tussen netwerken, applicaties en de gekoppelde hardware.
newITera helpt je met de optimalisatie van je software- en app-ontwikkeling door de juiste vragen te stellen en je gefundeerde feedback te geven. Op die manier kunnen we samen de mobiele softwareprestaties verder optimaliseren. Wij bereiden je voor op en begeleiden je bij de voortdurende evolutie van mobiele apps via monitoring en een uitvoerige analyse van gebruikerspatronen.
Mobiele apps gemaakt met oog voor de gebruiker
newITera-ontwikkelaars ontwikkelen software met de focus op de eindgebruiker én op de zakelijke voordelen. Om goed functionerende apps te kunnen ontwikkelen, moeten zij over uitgebreide kennis en ervaring beschikken. Het draait al lang niet meer alleen om de (ERP) applicatielaag.
Het begrijpen van bedrijfsprocessen en kennis hebben van netwerken en infrastructuur zijn essentieel om de juiste app te ontwikkelen voor de doelgroep. In kort-cyclische trajecten wordt het ontwikkelen van een app continu afgestemd met de eindgebruiker.
Mobile apps, stap een nieuw tijdperk binnen.


API Management
Omdat niets het stokje mág laten vallen.
De term API ken je. Vaak heb je er wel een gevoel bij, maar je weet niet precies wat het is en wat het doet. Beetje een klok-klepel-verhaal. Wees gerust: newITera is je API-klok én klepel.
API
Staat voor Application Programming Interface en zorgt voor de communicatie tussen verschillende systemen en het delen van informatie. Een Web API verzorgt de webservice-communicatie tussen en binnen verschillende bedrijfsapplicaties.
Binnen een organisatie spelen verschillende behoeften:
Applicaties moeten sneller ontwikkeld worden en eenvoudig zijn in het onderhoud. Gebruikers willen applicaties steeds sneller geleverd hebben. Dat betekent vaak veel druk op je IT-afdeling om aan alle applicatievragen te kunnen voldoen;
Applicaties moeten flexibel zijn en snel kunnen inspelen op veranderende wensen vanuit de organisatie of eindgebruiker;
Applicaties moeten gegevens uit verschillende bron-systemen kunnen bundelen om een integraal beeld te kunnen geven van een specifiek proces.
Herbruikbaar, flexibel, snel en consequent.
Web API’s stellen een ontwikkelteam in staat bestaande code en functionaliteit te hergebruiken. Dat zorgt ervoor dat er sneller ontwikkeld kan worden. Daarnaast behoudt een ontwikkelteam met een web API de flexibiliteit om snel en goed aanpassingen te realiseren.
Echter de grootste kracht in het gebruik van web API’s is dat op een eenduidige manier gegevens tussen verschillende systemen kunnen worden uitgewisseld.
Naast bovenstaande voordelen zijn de volgende operationele voordelen van API management:
Er wordt vaak gebruik gemaakt van standaard features met betrekking tot security en internetverkeer. Dit voorkomt dat hiervoor een oplossing geprogrammeerd moet worden;
Het biedt het ontwikkelteam een platform waar de ontwikkelde services beschikbaar gesteld kunnen worden aan andere systemen;
Er kunnen betere analyses gemaakt worden van het gebruik van een specifieke services.
Goed API-management helpt je organisatie op diverse fronten.
Ben je een CIO die op zoek is naar een manier om de kwaliteit en ontwikkelingscapaciteit te verbeteren binnen je organisatie? Of ben je een manager van een ontwikkelafdeling die de best practices rondom API-ontwikkeling wil begrijpen? Of ben je een testmanager die een testaanpak voor API’s op zijn actielijst heeft staan?
newITera helpt je met al je vragen op het gebied van API management. Onze development consultants hebben ruime ervaring met het ontwikkelen van web API’s. Natuurlijk weten ze ook hoe je deze API’s het best beschikbaar stelt op een API platform. Op SAP-gebied kunnen zij je daarnaast verder helpen met de tooling die beschikbaar is binnen het SAP cloud platform rondom API management.
Proud partner of: