Selecteer een pagina

In de wolken met de Cloud,
maar met beide benen op de grond.

Cloud is hot, cloud is overal. Het maakt cloud nog niet per se geschikt voor elke organisatie enkel omdat het trendy is.

 

Cloud mythbusters

Als je rechtvaardiging voor de cloud migratie simpelweg gebaseerd is op het weghalen van de workload uit je datacenter, denk er dan nogmaals over na. Realiseer je: de uitspraak “geen beheer meer” bij migratie naar de cloud is nonsens.

In de cloud veranderen rollen, andere skillsets worden gevraagd, maar beheer (operations) zal er altijd zijn.

Voordat je naar de cloud gaat, bepaal dan vóóraf via een consistent framework de werkelijke waarde van een migratie naar de cloud voor jouw organisatie en onderzoek welke cloud smaak het beste bij jou past.

Bezint eer ge begint

De cloud-markt explodeert. 95 % van de organisaties experimenteert met de cloud of heeft reeds een set aan applicaties actief op een cloud-platform. Daarnaast zijn er tal van softwareleveranciers die hun klanten per definitie naar software-as-a-service (SAAS) oplossingen willen migreren.

CIO’s roepen structureel voor “cloud-first” strategieën te zijn en adopteren vaak klakkeloos alle digitale transformatie initiatieven.

Meer dan één waarheid

Organisaties die er wel in zijn geslaagd de cloud op een succesvolle manier te integreren, hebben één ding gemeen: ze evalueren en mappen hun huidige werkgebieden op basis van de specifieke kenmerken van de cloud. Dit om ervoor te zorgen dat ze de juiste cloud variant voor de juiste situatie inzetten.

Want er is meer dan één cloud.

newITera laat je niet in de regen staan.