Selecteer een pagina

Omdat niemand schaakmat wil komen te staan.+

Een succesvolle en uitgebalanceerde IT strategie dé weg naar succes. De stip op de horizon is belangrijk juist op het moment dat je rechts en links wordt ingehaald door kort-cyclische IT trajecten die er “even tussendoor” komen…

Visie

In de eerste 100 dagen als IT-manager of CIO wordt je vaak geconfronteerd met meerdere informatiestromen die vechten om uw aandacht. Ga op basis deze eerste of inmiddels bijgestelde indrukken en ervaringen aan tafel met jouw stakeholders en creëer een plan. Dit plan zal de complexiteit van de verantwoordelijkheden vóóraf managen waardoor er direct aan de slag gegaan kan worden met organisatorische en business behoeften. Een gezamenlijke gedragen visie is gecreëerd die zorgt voor uw IT succes op de lange termijn.

Alle ogen op jou

De omvang van de IT vraag kan vaak leiden tot verlamming in jouw analysecapaciteit en uw creatieve wijze van aanpak. Hierdoor bent je als IT (eind)verantwoordelijke niet optimaal in staat de resultaten te leveren die van jou verwacht worden.

Alle ogen zijn op je gericht tot het moment wanneer eindelijk de beloofde toegevoegde waarde geleverd gaat worden. Zonder vroeg zichtbare toegevoegde waarde loopt je als IT verantwoordelijke het risico het vertrouwen van uw stakeholders te verliezen.

Een ding is zeker :  Het overall succes van een IT-afdeling is afhankelijk van de kracht van de onderliggende kernprocessen. Het verbeteren van uw processen betekent dat u minder tijd besteedt aan het bestrijden van brandjes en meer tijd kunt besteden aan het leveren van een hoge toegevoegde waarde.

Geen aannames… want meten is weten