Selecteer een pagina

Omdat niets het stokje mág laten vallen.

De term API ken je. Vaak heb je er wel een gevoel bij, maar je weet niet precies wat het is en wat het doet. Beetje een klok-klepel-verhaal. Wees gerust: newITera is je API-klok én klepel.

API

Staat voor Application Programming Interface en zorgt voor de communicatie tussen verschillende systemen en het delen van informatie. Een Web API verzorgt de webservice-communicatie tussen en binnen verschillende bedrijfsapplicaties.

Binnen een organisatie spelen verschillende behoeften:

Applicaties moeten sneller ontwikkeld worden en eenvoudig zijn in het onderhoud. Gebruikers willen applicaties steeds sneller geleverd hebben. Dat betekent vaak veel druk op je IT-afdeling om aan alle applicatievragen te kunnen voldoen;
Applicaties moeten flexibel zijn en snel kunnen inspelen op veranderende wensen vanuit de organisatie of eindgebruiker;
Applicaties moeten gegevens uit verschillende bron-systemen kunnen bundelen om een integraal beeld te kunnen geven van een specifiek proces.

Herbruikbaar, flexibel, snel en consequent.

Web API’s stellen een ontwikkelteam in staat bestaande code en functionaliteit te hergebruiken. Dat zorgt ervoor dat er sneller ontwikkeld kan worden. Daarnaast behoudt een ontwikkelteam met een web API de flexibiliteit om snel en goed aanpassingen te realiseren.

Echter de grootste kracht in het gebruik van web API’s is dat op een eenduidige manier gegevens tussen verschillende systemen kunnen worden uitgewisseld.

Naast bovenstaande voordelen zijn de volgende operationele voordelen van API management:

Er wordt vaak gebruik gemaakt van standaard features met betrekking tot security en internetverkeer. Dit voorkomt dat hiervoor een oplossing geprogrammeerd moet worden;
Het biedt het ontwikkelteam een platform waar de ontwikkelde services beschikbaar gesteld kunnen worden aan andere systemen;
Er kunnen betere analyses gemaakt worden van het gebruik van een specifieke services.

Goed API-management helpt je organisatie op diverse fronten.

Ben je een CIO die op zoek is naar een manier om de kwaliteit en ontwikkelingscapaciteit te verbeteren binnen je organisatie? Of ben je een manager van een ontwikkelafdeling die de best practices rondom API-ontwikkeling wil begrijpen? Of ben je een testmanager die een testaanpak voor API’s op zijn actielijst heeft staan?

newITera helpt je met al je vragen op het gebied van API management. Onze development consultants hebben ruime ervaring met het ontwikkelen van web API’s. Natuurlijk weten ze ook hoe je deze API’s het best beschikbaar stelt op een API platform. Op SAP-gebied kunnen zij je daarnaast verder helpen met de tooling die beschikbaar is binnen het SAP cloud platform rondom API management.