Selecteer een pagina

Barcelona 8-10 oktober


Bezoek aan de SAP TechEd is altijd een ervaring met meerdere kanten. Het begint al op Schiphol waar je samen met je collega’s voor vertrek en onder het genot van een biertje je verwachtingen voor dit jaar bespreekt.

Dit gaat al snel over in het ophalen van hilarische anekdotes van eerdere jaren. Aangezien we zeker niet de enigen zijn die gaan, is het vanaf dat moment tot en met de terugvlucht ook een soort reünie van oud collega’s en klanten, waarbij gelijk nieuwe netwerken worden aangeboord.

Leerzaam is het zeker, maar ook erg leuk en zeer vermoeiend.

Drie dagen lang probeer je van ca. 8:00 tot 18:00 een zo goed mogelijk gevulde agenda van sessies op je specifieke vakgebied en interesse te volgen met tussendoor, als je geluk hebt tijd voor een lunch, maar vaak lukt slechts een snelle snack.

Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer te sjouwen met stapels uitgedraaide sheets en oefenopgaven. Aantekeningen maak je in de app bij iedere sessie die je volgt. Deze zijn hard nodig, want je bent er niet alleen voor jezelf. Binnen enkele weken zal je de belangrijkste informatie via presentaties en workshops gaan delen met je newITera collega’s die dit jaar nier bij waren.

Dit jaar staat alles in het teken van de ‘cloud’. Alles gaat naar de cloud of je het wil of niet.

Je moet goed opletten, want bijna alle ontwikkelingen hebben betrekking op S4Hana, in de cloud natuurlijk! Een enkele sessie behandelt on-premise systemen, maar ook die kan je uitbreiden vanuit, jawel de cloud.

De feestavond op woensdag is zoals gebruikelijk weer aan het strand, verdeeld over 4 strandtenten. Om daar ook in de wolken te geraken, is helaas niet gelukt, hoewel enkele deelnemers die avond een heel eind kwamen 🙂

Het is heerlijk weer in Barcelona, zoals je mag verwachten, maar woensdagavond worden we toch nog verrast door een buitje (toch weer die cloud ;-). Tussen de sessies door is het heerlijk om af en toe even het zonnetje mee te pakken.

Kortom, alles bij elkaar was het ook dit jaar weer prima verzorgd. De kwaliteit van de sessies was zoals gebruikelijk wisselend, dus ook dit jaar heb ik een enkele sessie niet uitgezeten.

Gelukkig is er op de beursvloer dan altijd wel een interessante sessie te vinden. Het voordeel daar is dat je dan en passant ook nog een leuke gadget kan scoren. Dit jaar pak ik zo twee T-shirts en draadloze oplader mee.

Nu nog een nieuwe draadloos oplaadbare telefoon ;-).


Hans van der Kooij

Development Consultant